Geschreven op 18/11/2016Af en toe kunnen je ogen wel een boostertje gebruiken! Deze lekkere wortelsoep is heel gemakkelijk te maken. Zo kan je niet alleen genieten van een lekker warm soepje bij het gure herfstweer, je doet bovendien ook flink wat vitamine A op, wat dan weer goed is voor de ogen.
Mooie en lekkere soep met gember, een hint van nootmuskaat, de natuurlijke zoetheid van wortelen en doordrenkt met sinaasappel.
De wortels geven deze soep een rijke, volle textuur, evenals een grote, gezonde portie anti-oxidanten en vitamine A.
Vitamine A is van belang voor de opbouw van haarvaten en daarmee voor de gezondheid van alle cellen. Het is bouwsteen van het lichtgevoelige pigment rodopsine dat voorkomt in de staafjes in het netvlies van de ogen.
Wortelsoep recept met gember voor 4 personen
2 eetlepels olijfolie
1 stuk verse gember van 4 cm, geschild en grof gehakt
1 kleine, witte ui, grof gehakt
625 gram wortelen, geschild en in stukjes gesneden
1250 ml groentebouillon
125 ml vers geperst sinaasappelsap
een snuifje gemalen nootmuskaat
zeezout, naar smaak
versgemalen zwarte peper, naar smaak
indien gewenst: room of zure room of yoghurt voor de versiering
Wortelsoep maken
1. Verhit de olie in een grote soeppot op een middelmatig vuur.
2. Voeg de gember en ui toe en laat ongeveer een 5 tal minuten garen onder af en toe roeren tot het geheel zacht is en goed geurt.
3. Voeg de wortelen, de bouillon, en het sinaasappelsap toe, verhoog het vuur en breng aan de kook.
4. Doe dan een deksel op de pot, zet het vuur lager en laat sudderen tot de wortels zacht worden.
5. Mix de wortelsoep in de pot met een staafmixer (en giet door een zeef als je echt een smeuïge soep wil).
6. Voeg nootmuskaat, peper en zout toe naar smaak. Als de wortelsoep te dik is, voeg dan wat meer bouillon toe.
7. Garneer in een bord met een eetlepel yoghurt of room.
»
Meer blogitems