Hoe bereid je de ogen van je kind Voor op het nieuwe schooljaar?

Hoe bereid je de ogen van je kind Voor op het nieuwe schooljaar?

Geschreven op 20/08/2024

Hoe bereid je de ogen van je kind voor op het nieuwe schooljaar?

De zomervakantie loopt ten einde en het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Dit is een spannende tijd voor kinderen, maar ook een periode waarin ouders extra aandacht moeten besteden aan de gezondheid van de ogen van hun kinderen. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat de ogen van je kind klaar zijn voor de start van het schooljaar!

1. Oogtest

Een oogonderzoek is essentieel om eventuele problemen vroegtijdig op te sporen. Plan een afspraak bij de oogarts of laat screenen door een optometrist om te controleren of je kind een bril nodig heeft. Of laat nakijken of de huidige bril nog steeds de juiste sterkte heeft.

2. Beperk schermtijd

Tijdens de zomervakantie brengen kinderen vaak veel tijd door achter beeldschermen. Beperk de schermtijd in de weken voor het nieuwe schooljaar om vermoeide ogen te voorkomen. Moedig activiteiten aan die geen beeldschermen vereisen, zoals lezen of buiten spelen.

3. Goede verlichting

Zorg ervoor dat de studeerplek van je kind goed verlicht is. Slechte verlichting kan leiden tot oogvermoeidheid en hoofdpijn. Gebruik een bureaulamp met een verstelbare arm om het licht precies daar te richten waar het nodig is.

4. Gezonde voeding

Een gezond dieet speelt een belangrijke rol in de gezondheid van de ogen. Zorg ervoor dat je kind voldoende groenten en fruit eet, vooral die rijk zijn aan vitamine A, zoals wortels en spinazie. Omega-3 vetzuren, te vinden in vis, zijn ook goed voor de ogen.

5. Regelmatige pauzes

Moedig je kind aan om regelmatig pauzes te nemen tijdens het studeren. De 20-20-20 regel is een goede richtlijn: elke 20 minuten, 20 seconden wegkijken naar iets dat 20 meter ver weg is. Dit helpt om de ogen te ontspannen en vermoeidheid te verminderen.

6. Bescherming tegen de zon

Ook al is de zomer bijna voorbij, de najaarszon kan nog steeds fel zijn. Zorg ervoor dat je kind een zonnebril draagt met UV-bescherming wanneer ze buiten zijn. Dit beschermt de ogen tegen schadelijke UV-stralen.

7. Ooghygiëne

Leer je kind goede ooghygiëne aan. Dit betekent regelmatig handen wassen en vermijden om met vuile handen in de ogen te wrijven. Dit helpt om infecties te voorkomen.

Samen voor een goede ooggezondheid

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat de ogen van je kind gezond en klaar zijn voor het nieuwe schooljaar. Een goede ooggezondheid is essentieel voor succes op school en daarbuiten.

» Meer blogitems
Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips