Low Vision: Verbetering van Zicht en Zelfstandigheid

Low Vision: Verbetering van Zicht en Zelfstandigheid

Geschreven op 12/08/2024

Low Vision

Verbetering van zicht en zelfstandigheid

Soms bereiken traditionele brillen of contactlenzen hun grenzen. Als je, ondanks deze correctiemiddelen, een maximale gezichtsscherpte van minder dan 30% ervaart, spreken we van Low Vision of slechtziendheid. Deze aandoening komt vaak voort uit een verminderde functie van het netvlies, veroorzaakt door ziekte of ouderdom.

Onderzoek door een oogarts

Een grondig onderzoek door een oogarts is essentieel om de oorzaak van het slechte zicht te achterhalen. De oogarts stelt ook je diagnose en zorgt voor een doorverwijzing indien dit aangewezen is.

Gezichtshulpmiddelen voor Low Vision

Om Low Vision-patiënten te helpen, zijn er verschillende gezichtshulpmiddelen beschikbaar om het zicht te maximaliseren:

(Hand)loepen: Eenvoudige (hand)loepen vergroten het beeld en maken lezen en andere taken (puzzelen,...) gemakkelijker.
Speciaal aangepaste brillen: Deze brillen zijn ontworpen om het resterende zicht te optimaliseren. Ze kunnen medische filters bevatten om schittering te verminderen of specifieke lenzen om details te vergroten.
Elektronische apparatuur: Van geavanceerde digitale loepen tot beeldschermloepen en spraakgestuurde hulpmiddelen, elektronische apparatuur biedt innovatieve oplossingen.

Samenwerking met Optiek Van Gorp

Bij Optiek Van Gorp zijn we gespecialiseerd in Low Vision. We werken nauw samen met jou om het meest geschikte hulpmiddel te vinden. We beginnen met eenvoudige opties en testen geleidelijk aan geavanceerdere middelen. Ons doel is om jou, ondanks eventuele beperkingen, zelfstandig te laten functioneren en het nog waarneembare zicht te verbeteren.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op. We staan klaar om je te helpen! 

» Meer blogitems
Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips