Op reis met de auto? Zeven tips voor je ogen op vakantie

Op reis met de auto? Zeven tips voor je ogen op vakantie

Geschreven op 10/07/2024

Zeven tips voor je ogen op vakantie

Tip 1: Blijf scherp zien onderweg

Reis je met de auto, voorkom dan vermoeide ogen. Als je ogen branderig, droog of vermoeid aanvoelen, dan onderneem je best actie. Neem voldoende rust, stop af en toe onderweg, gebruik geschikte oogdruppels en vergeet je zonnebril niet op te zetten. 

Tip 2: Reservebril of -lenzen mee

In veel Europese landen ben je verplicht om een reservebril in de auto te hebben. Dit geldt onder andere voor Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland. Ook in Portugal, Spanje en Zwitserland is dit een regel. Voorkom boetes en zorg dat je een reservebril of -lenzen bij je hebt.

Tip 3: Pas op met hitte

Laat je bril niet op een hete plek liggen. Hoge temperaturen kunnen je bril verbuigen of beschadigen. En als je een echte zonaanbidder bent, zorg dan dat je een zonnebril met glazen op sterkte meeneemt. Maar bewaar deze niet in de auto, want ook daar kunnen de temperaturen flink oplopen.

Tip 4: De juiste bril voor de juiste activiteit

Rustig chillen op het strand of liever door de bergen hiken? Afhankelijk van jouw reis, is er een geknipte bril voorradig in onze winkel. Kom dus langs voor je vertrekt. Zo ben je zeker dat je bril mooi aansluit bij jouw vakantie en noden.

Tip 5: Verzorg je bril

Op reis krijgt je bril heel wat te verduren. Zandkorrels op het strand, zeewater of zwembadwater… Ze kunnen je bril beschadigen. Verzorg hem dus goed. Berg hem altijd op in je brillendoosje als je hem niet gebruikt. Leg hem nooit met de glazen naar onder op tafel. En reinig je bril regelmatig met lauw water en een stofvrij doekje.

Tip 6: Bewaar je contactlensvloeistof slim

De bewaartemperatuur van de meeste vloeistoffen ligt tussen de 4°C en 25°C. Bewaar je vloeistof dus op een koele plek. Ook zijn er handige reispakketten verkrijgbaar met kleine verpakkingen vloeistof en schone lenshouders. Daglenzen zijn door hygiëne en gebruiksgemak ideaal om aan het strand en zwembad te gebruiken.

Tip 7: Lenzen eerst, zonnebrandcrème later

Smeer jezelf (of je reisgenoot) eerst in met zonnecrème en doe daarna pas je lenzen in. Zo voorkom je dat de vette crème op je lenzen terechtkomt.

Veilig én gerust op reis vertrekken? Bereid je voor: spring eerst eens bij ons binnen voor je vertrekt. Zo kunnen we je bril rechtzetten en bijstellen en alle schroefjes vastdraaien. Want dan kan je pas echt zorgeloos op vakantie. Veel plezier op vakantie en veilige kilometers gewenst! 

» Meer blogitems
Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips